Heerlijke aardbeiencrème voor je gebak
Gepubliceerd op juni 23, 2025
Deze aardbeiencrème is luchtig, fruitig en stevig genoeg om toeven mee te spuiten op een cijfertaart of cupcake. Dankzij de combinatie van roomkaas, mascarpone én een zelfgemaakte aardbeienpuree heeft deze crème een natuurlijke aardbeiensmaak zonder overheersend zoet te zijn. Ideaal als je een frisse vulling of topping zoekt die ook bij warm weer mooi blijft staan.

Ingrediënten
- 200 g roomkaas (bijv. MonChou of Philadelphia), op kamertemperatuur
- 200 g mascarpone, koud
- 200 ml slagroom, koud (min. 35% vet)
- 150 g aardbeien, vers of uit de vriezer
- 1–2 el poedersuiker (naar smaak)
- 2 el citroensap (optioneel, voor extra frisheid)
- 2 blaadjes gelatine (voor extra stevigheid bij het opspuiten)
Keukenspullen
- Krachtige handmixer
- Steelpannetje
- Pollepel
- Diep bord
- Pannenlikker
- Staafmixer
- (wegwerp)Spuitzakken (2)
- Groot spuitmondje
- 2 beslagkommen
- Rasp (die van Deglon is heel fijn!)
Let’s start

- Gelatine blaadjes weken
Leg 2 gelatineblaadjes in een diep bord met koud water voor een minuut of 5 tot 10. - Aardbeienpuree maken
Gebruik je aardbeien uit de vriezer zorg dat ze ontdooit zijn. Doe de aardbeien in een bakje en zet de staafmixer er in, pureren maar. Is alles helemaal glad dan kun je ervoor kiezen om het door een zeef te halen zodat de pitjes achterblijven.
(Ik laat alles erin zitten omdat ik vind dat de smaak dan nog voller is)
Doe de aardbeien in een steelpannetje en breng aan de kook. Blijf roeren in de pan met je pollepel zodat er niets aanbrand en je vloeistof iets dikker wordt. Na een minuut of 3 koken voeg je al roerend het citroensap toe, zet je het fornuis uit en schuif je je pan op een koud pitje. Knijp de 2 gelatineblaadjes goed uit en voeg je in de pan toe. Goed roeren tot ze helemaal zijn opgelost. Laat maar even staan tot het is afgekoeld tot kamertemperatuur ( wel dat het nog vloeibaar is) - De basis van de crème
Klop in een beslagkom de slagroom met de poedersuiker tot deze bijna stijf is. Zet apart. - De andere helft van de basis
Mix met de handmixer in een andere beslagkom de mascarpone en roomkaas tot een gladde, romige massa. - Giet je aardbeienpuree erbij
Pak je roomkaasmengsel voor je en giet langzaam je aardbeienpuree erbij. Goed roeren tot het helemaal is opgenomen. - Slagroom erbij
Spatel of mix daarna voorzichtig de opgeklopte slagroom erdoor tot een luchtige, stevige aardbeiencrème. - Voilà je kunt de spuitzak vullen
Zorg dat je spuitmondje in je spuitzak zit en vul de spuitzak met de aardbeiencrème.