Thaise rode curry met kip – spicy, romig

Zin in comfort food met een kick? Deze rode curry met kip is alles wat je zoekt op een doordeweekse avond. Bomvol smaak, lekker snel klaar én perfect om restjes groente in te verwerken. Serveer ‘m met pandan rijst en je wilt nooit meer iets anders. Let’s go!

Op je aanrecht aan ingrediënten

  • 300 g rijst (zoveel als je zelf lekker vindt)
  • 2 el rode currypasta
  • 400 ml vette kokosmelk (écht goed schudden van tevoren!)
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 el vissaus
  • 4 limoenblaadjes (voor die typische Thaise vibe)
  • 500 g kippendijen, in blokjes
  • 1 aubergine, in kleine stukjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1–2 rode pepers, in ringetjes (zaadjes erin voor pit lovers!)
  • Olie om in te wokken

Zo maak je ‘m:

Stap 1:
Kook de rijst in een hoge pan volgens de verpakking. Als-ie klaar is: deksel erop en even laten chillen. Zo blijft-ie lekker warm tot het curryfeest begint.

Stap 2:
Tijd voor wat snijwerk. Snijd de aubergine, courgette en rode peper(s) in kleine stukjes. Op een bord ermee, dan heb je straks alles paraat. Oh, en die zaadjes van de peper? Alleen eruit als je niet van vuurwerk houdt 😉

Snijd de kip in blokjes

Stap 3:
Snijd de kippendijen in mooie, hapklare blokjes. Ready for action.

Stap 4:
Wokpan op het vuur, 1 el olie erin en zet het vuur lekker hoog. Gooi 2 volle eetlepels rode currypasta in de pan. Roeren tot het begint te geuren en borrelen – dat is je teken! Smeer de pasta goed uit over de bodem en roer zo’n 3 minuutjes door.

Stap 5:
Kip erbij! Goed omscheppen, zodat alle stukjes bedekt zijn met die spicy goodness. Laat dit zo’n 6 minuten lekker bakken.

Stap 6:
Voeg de aubergine en courgette toe, vuur iets lager. Geef het een paar minuten om lekker mee te garen.

Stap 7:
Shake dat blik kokosmelk als een cocktail, open en giet het in de pan. Roeren maar, tot alles een mooi geheel wordt.

Stap 8:
Zodra het zachtjes pruttelt, doe je de bruine suiker, vissaus en de rode peper erbij. Alles rustig doorroeren.

Stap 9:
Tijd voor de limoenblaadjes. Stop ze goed onder de saus – zo trekken ze die frisse smaak lekker in de curry.

Rode curry trekt in de wokpan

Stap 10:
Laat het geheel nu minstens 7 minuten koken (af en toe even roeren). Wil je de groenten wat zachter? Gewoon iets langer laten staan. Jij bent de chef.

Stap 11 (optioneel):
Zin in broccoli? Gooi er dan wat kleine roosjes bij in stap 10, maar wacht tot het al een minuutje kookt. Die hebben maar 6 minuten nodig voor die fijne beet.

Stap 12:
Tijd om te serveren! Diepe borden of kommen op tafel, rijst erin (tip: aan de zijkant, zodat de curry lekker erin kan lopen). Gebruik een schuimspaan voor de curry, en giet daarna de saus er met een lepel bij – precies zoals jij ‘t lekker vindt.

Let op: de limoenblaadjes zijn puur voor de smaak – die wil je niet op je vork. Haal ze eruit of vis ze van je bord voordat je aanvalt.

Diep bord met romige Thaise rode curry met kip, courgette en aubergine, geserveerd naast fluffy witte rijst.

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *