Thaise viscurry met peultjes

Voor 2 foodlovers in ongeveer 20 minuutjes inclusief voorbereiding.

Op je aanrecht..

  • Pandanrijst voor 2 personen
  • 1/2 bouillonblokje kip
  • Peultjes 200 tot 250 gram
  • 1 grote winterpeen of wat kleine worteltjes
  • Potje gele curry pasta ( 1 el heb je nodig)
  • 1 rode peper
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 limoenbladeren
  • Vissaus ( je hebt 1 el nodig)
  • Koriander uit een potje of vers
  • 300 gram vis mix ( bijv. garnalen, kabeljauw en zalm)

Ter voorbereiding..

Zet een pan met water op voor de rijst. Voeg hier het half blokje bouillon bij.

Je wast de peultjes en wortel(s) en snijd deze allemaal in kleine stukjes, Wortel dus halveren en dunne schijfjes en de peultjes kleine reepjes. Ook snijd je de rode peper alvast klein.

Koken en bakken

Als het water van de rijst kookt, voeg je de rijst toe etc. Als deze klaar is, uitlekken en laat deze een kwartier met een dichte deksel nastomen. Dat kan allemaal terwijl je bezig bent met de curry.

Zet een wok op middelhoog vuur, de hele tijd. In de wok doe je een beetje olie en roerbak je zo’n 3 minuten de wortelschijfjes. Vervolgens doe je de peultjes en rode peper erbij en roerbak je dit nog een minuutje.
Je voegt 1 el gele currypasta toe en roert dit een minuut door het geheel en voegt vervolgens de kokosmelk en vissaus toe. Roer dit door elkaar en strooi wat koriander erdoor (naar smaak), leg de limoenbladeren in de curry. Rustig roeren en zodra je merkt dat deze kookt voeg je de vis toe.

Laat de vis 5 minuten sudderen, schep af en toe om. Ondertussen maak je de borden op met de rijst, dekt de tafel en schenk nog een glaasje wijn in om te nuttigen bij je eten.

Na die 5 minuten zet je het vuur uit, vis de limoenbladeren eruit. Verdeel de curry rondom/naast de rijst op de borden. Geniet!

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *