Het perfecte recept voor de Wilton letter- of cijfertaart bakvorm

Ben jij van plan om een lettertaart of cijfertaart te maken met de populaire Wilton bakvorm? Dan wil je natuurlijk weten: hoeveel beslag heb ik nodig voor een lettertaart? Met dit handige basisrecept zit je altijd goed. Of je nu een cijfer of een letter bakt — dit recept geeft je voldoende beslag om de bakvorm tot 2/3e te vullen, precies zoals Wilton het aanraadt voor een mooie egale cake.

Wat overblijft? Daar maak je meteen een paar cupcakes van. Handig om alvast te proeven hoe je cake smaakt én om te oefenen met het opspuiten van je topping!

Dit beslag is een erg luchtig beslag, een combinatie met een zoete botercreme is perfect. Ben je opzoek naar een cakebeslag voor een minder zoete maar stevige crème? Klik hier.

Binnenkort volgt ook een tweede cakerecept, plus recepten voor een luchtige botercrème en een zachte, minder zoete crème – perfect om jouw cijfertaart of lettertaart professioneel af te werken.

Scroll snel verder voor het recept en bak mee!

Ingrediënten

  • 175 gram ei (ongeveer 3 stuks)
  • 100 gram suiker
  • 6 gram vanillesuiker
  • 75 gram bloem
  • 25 gram maïzena
  • Wat boter om de vorm mee in te vetten

Keukenspullen

  • Staande mixer
  • Fijne zeef
  • Pannenlikker (gekke naam eigenlijk want deze gebruik ik nooit om een pan leeg te halen maar enkel om beslag uit een kom te krijgen)
  • De Wilton letter- of cijferbakvorm
  • Druip Rooster
  • Satéprikker

En we kunnen van start..

Start met de oven alvast voor te verwarmen op 180 graden.

1. Kloppen, kloppen, kloppen
Gooi de eieren, suiker en vanillesuiker in je mixer en mixen maar! Ik zet ‘m op middelhoge stand en laat ‘m gewoon z’n werk doen – zo’n 10 minuten. Na 3 minuten zet ik de mixer even uit en spatel ik het beslag van de bodem even naar boven.
Het moet lekker schuimig en licht van kleur worden. Dit is echt de basis van een goed biscuit!

2. Bloem erbij (maar rustig aan)
Zeef de bloem en maïzena in een aparte kom. Beetje bij beetje spatel je het er rustig doorheen. Niet roeren, niet kloppen – gewoon voorzichtig omscheppen. Zo blijft alle lucht erin.

3. In de vorm
Vet je bakvorm in en giet het beslag erin tot 2/3 van de hoogte. Even de bovenkant gladstrijken met een spatel, klaar om te bakken!
Heb je deeg over? Kijk dan even of je er wat muffinvormpjes mee kunt vullen. Deze hoeven maar 15 min in de oven.

4. Tijd om te bakken
Bak je biscuit 25 minuten in de oven.


5. Check of ‘ie klaar is
Prik na 25 minuten met een satéprikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit? Dan is je cake gaar. Zit er nog beslag aan? Nog een paar minuutjes erbij.
Laat je cake even afkoelen in de vorm. Zet ‘m op een rooster – dan krimpt ’ie iets en haal je hem makkelijker los. Tip: leg je druiprooster op de vorm, pak ze samen vast, draai om en hop – als het goed is komt je letter of cijfer er zo uit!
Laat de cake volledig afkoelen voor je aan de topping begint. Dan kun je lekker aan de slag met botercrème, decoratie en al je creatieve ideeën.

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *