Risotto uit de oven met zalm
Gepubliceerd op april 11, 2022
2 personen:
- 100 gram gerookte zalmsnippers
- 1 prei
- 1/2 courgette
- 100 gram risottorijst
- 250 ml groentebouillon
- 150 gram extra fijne tuinerwten (diepvries)
- 100 ml crème fraiche light
- gedroogde tijm, peper
Hoe dan?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de prei en courgette schoon en snijd deze in stukjes. Bak met 1 lepel olijfolie deze groenten ongeveer 5 min op laag vuur. Schep vervolgens de rijst erdoor en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn.
De inhoud van de pan doe je in een ovenschaal en je schenkt er hete bouillon over.
Zet in de oven ongeveer 35 min.
Neem uit de oven en roer de tuinerwten, zalmsnippers en creme fraiche erdoor. Zet de schaal terug in de oven voor 10 min tot de risotte beetgaar is.
Breng nog op smaak met peper en tijm en genieten maar.