Tonijntoren

Avocado, mango, verse tonijn en wakame maken een heerlijk gerecht tezamen.

Fris, kleurrijk en supermakkelijk op te bouwen

📌 Voor 2 personen

🧾 Ingrediënten:

Vis & fruit

  • 150 g verse tonijn (sashimikwaliteit), in kleine blokjes gesneden
  • ½ rijpe avocado, in blokjes
  • ½ rijpe mango, in blokjes
  • 2 el wakame (zeewiersalade, uit de koeling van Aziatische supermarkt)

Voor de marinade (voor de tonijn):

  • 1 el sojasaus
  • ½ el sesamolie
  • Sap van ½ limoen
  • ½ tl honing of agavesiroop
  • Snufje chilivlokken (optioneel)

Extra toppings & smaakmakers:

  • 1 el zwarte of geroosterde sesamzaadjes
  • 1 el krokante uitjes of tempura crunch
  • Drupje sriracha-mayonaise of wasabi-mayo
  • Verse koriander (optioneel)

Eventueel als basis:

  • 3–4 el sushirijst, gekookt en afgekoeld
  • 1 tl rijstazijn (voor als je de rijst op smaak wilt brengen)

🍽️ Benodigd:

  • 1 kookring (of een ingeoliede metalen ringvorm, leeg conservenblik zonder bodem, of koffiebeker zonder bodem)

👩‍🍳 Zo maak je het:

1. Marineer de tonijn

Doe de blokjes tonijn in een kommetje en meng met sojasaus, sesamolie, limoensap en een klein beetje honing. Laat het 10–15 minuutjes marineren terwijl je de rest voorbereidt.

2. Snijd en organiseer

Snijd de avocado en mango in mooie, gelijke blokjes. Zorg dat alles ongeveer even groot is voor een mooie toren.

3. Opbouwen maar!

Zet je kookring op een bord. Laagje voor laagje opbouwen, en zachtjes aandrukken met de achterkant van een lepel na elke laag:

  1. (Optioneel) sushirijst
  2. Avocado
  3. Mango
  4. Tonijn
  5. Wakame

Druk niet te hard, anders wordt het moes – je wilt lucht én structuur houden.

4. Top it off

Verwijder de ring voorzichtig. Bestrooi de bovenkant met sesamzaadjes, crunchy uitjes en eventueel wat verse koriander. Druppel er wat sriracha-mayo of wasabi-mayo over voor de looks én de smaak.

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *