Spinazietaart – gewoon lekker

Een hartige taart met romige spinazie, gesmolten mozzarella en eieren die tijdens het bakken perfect garen. Comfort food in z’n beste vorm!

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 1,25 dl olijfolie
  • 2 dl water
  • 2 tl zout
  • 450 g bloem

Voor de vulling

  • 2 bollen mozzarella, in schijfjes
  • 6 eieren
  • 1 pak diepvriesspinazie à la crème (bijv. Iglo)
  • 2 uien, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt

Bereiding

Het deeg

  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine en kneed tot een samenhangend geheel.
  2. Het deeg moet licht plakkerig aanvoelen. Voeg indien nodig een klein beetje extra water toe.
  3. Laat het deeg ongeveer 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

De vulling

  1. Snij de uien grof en knoflook klein.
  2. Fruit de ui en knoflook op laag vuur in een pan met een beetje olie tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de spinazie à la crème toe en laat volledig ontdooien en opwarmen. Zet daarna het vuur uit en laat de vulling in de pan afkoelen.

De taart opbouwen

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Vet een taartvorm in met een beetje olie en bestuif met bloem.
  3. Bestuif je werkblad met bloem. Leg een kwart van de deegbol apart. Neem een deel van het deeg en rol dit zo dun mogelijk uit – echt, je moet er bijna doorheen kunnen kijken.
  4. Bekleed de taartvorm met het uitgerolde stuk deeg. Weer kun je een dun stuk uitrollen en de bodem verder bedekken. Het idee is dat je het vanaf de zijkanten naar binnen toe legt. Tot alles bedekt is met het deeg.
  5. Doe de helft van de spinazievulling uit de pan in de vorm op het deeg.
  6. Bedek de taartvorm opnieuw met laagje deeg vanaf de buitenkant naar binnen.
  7. Verdeel daar de plakjes mozzarella over en leg de rest van de spinazievulling er boven op.
  8. Opnieuw dek je deze laag vanaf de randen af met flinterdun deeg.
  9. Druk een 6-tal gaatjes in de taart. Wees voorzichtig, het deeg eronder mag niet scheuren.
  10. Breek de eieren stuk voor stuk boven de ingeduwde punten. Op deze manier blijven de eigelen mooi verdeeld.
  11. Sluit de taart af met een laatste laag deeg die je apart hebt gelegd en vouw de overhangende randen mooi naar binnen.
  12. Een beetje olijfolie over het deeg en klaar voor de oven!

In de oven

  • Bak de spinazietaart in het midden van de oven voor 50 minuten, tot hij goudbruin en stevig aanvoelt. Daarna kunnen jullie genieten!

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *