Bami Goreng Ajam

We zijn nog een beetje aan het stoeien met de verhoudingen in dit recept, maar hier vind je in ieder geval alvast de ingrediënten en de basis bereidingswijze. Vertrouw voor nu dus even op je eigen freestyle skills als je hieraan begint.

Ingrediënten marinade

verse gember 1 cm
zwarte peper 1 tl
gesnipperde gedroogde rawit 3 stuks als je pittig lekker vindt.
knoflook 3 teentjes
grote rode chilipepers 1
ketjap manis 6el
sojaolie 3el
citroensap scheutje
gesnipperd scherp uitje
zout
zoete chilisaus 5el

Kruiden in poedervorm voor de bami

gember 1 tl
zwarte peper 1 tl
kurkuma 2 tl
laos 2 tl
komijn 1tl

Voor de bami

bami
kippendij
Chinese wokgroenten
trassi
ketjap manis
zout
ui
knoflook
lomboks (of Spaanse pepers)
sambal oelek

En voor er bij

seroendeng
kroepoek

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Snijd de kip en doe deze in de kom met de marinade. Laat dit zo lang mogelijk in de koelkast staan (het liefst de nacht ervoor).

Snipper de ui, knoflook en snij de lomboks in ringen. Doe deze in de pan en fruit even aan, voeg daarna wat trassi, gember, laos, kurkuma, komijn en zwarte peper toe.
Qua verhouding heb ik meer gember en laos toegevoegd, maar je moet vooral proeven wat je zelf lekker vindt. Voeg ook nog sambal en een snufje zout toe.

Voeg de wokgroenten toe en bak kort op hoog vuur mee. Zet daarna het vuur weer laag.

Bereid de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg deze vervolgens toe aan de pan met de groenten en meng goed.
Haal de kip uit de koeling en bak deze in een andere pan, samen met wat van de marinade, tot deze net gaar is.

Voeg vervolgens de kip toe aan de pan met bami. Goed mengen. Voeg nog wat van de marinade toe aan het geheel.

Serveren met seroendeng en kroepoek. Selamat makan!

De inspiratie voor dit recept komt van de Facebook groep Roy’s Indische Recepten

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *